Print

ZAAQ

Sinds 2016 ben ik mede-oprichter en -eigenaar van ZAAQ Media. Vanuit ZAAQ Media geven we verschillende magazines uit. Ondernemersmagazine ZAAQ verschijnt 5x per jaar in een oplage van 8.250 exemplaren en wordt per post verzonden aan ondernemers in Waterland, Edam, Volendam, Zeevang, Purmerend en Beemster. Naast de hoofdredactie verzorg ik ook inhoudelijke bijdragen en stuur ik freelance redacteuren en fotografen aan. Alle artikelen worden ook online geplaatst en via social media verspreid.

Campinglife magazine

Campinglife magazine verschijnt vijf keer per jaar en staat vol met kampeerbestemmingen, campings, kampeergadgets en -middelen. Het magazine is zowel in de winkel als via abonnement verkrijgbaar. Spelvaut verzorgt al sinds 2008 de hoofdredactie van dit magazine. Naast het aansturen van freelance tekstschrijvers en fotografen komt een groot deel van de content van mijn hand. Als het magazine is opgemaakt verzorg ik de eindredactie voor de laatste puntjes op de i.

Bouwflits

Sinds 2015 ben ik hoofdredacteur van de Bouwflits, een magazine van Bouwend Nederland, afdeling Zaanstreek-Waterland. Het magazine verschijnt drie keer per jaar en is uitsluitend voor leden van deze afdeling. Voor elk magazine worden leden geïnterviewd, is er informatie van de afdeling en de regio en worden achtergrondartikelen geschreven. Ik verzorg zelf een groot deel van de content van dit magazine en stuur daarnaast freelance redacteuren en fotografen aan.

Groenhart Jubileummagazine

In het najaar van 2020 is, in opdracht van ZAAQ Media, een jubileummagazine voor Groenhart vervaardigd. In het magazine komen klanten, relaties en leveranciers van het bedrijf aan het woord, die door middel van interviews een goed beeld geven van de veelomvattendheid van de diensten, de service en het assortiment. Naast het verzorgen van de hoofdredactie, is het leeuwendeel van de inhoud van dit magazine van mijn hand. In de eindfase heb ik ook de eindredactie verzorgd.

Praxis Magazine

Van 2013-2015 heb ik in opdracht van [De Redactie] een groot deel van de content van het kwartaalmagazine van Praxis verzorgd, dat bedoeld is voor alle medewerkers in het bedrijf. In het magazine stonden o.a. interviews, productbeschrijvingen en achtergrondartikelen over personeelsleden.

Brochure Noord-Holland Catering

In opdracht van Noord-Holland Catering verzorgde Spelvaut de gehele redactie van de bedrijfsbrochure. In deze bedrijfsbrochure staan smaak en beleving centraal en wordt het complete aanbod aan cateringmogelijkheden van het bedrijf op een verfrissende manier getoond. De brochure is gerealiseerd in samenwerking met De Reclamestudio, die voor de vormgeving en het drukwerk zorgde.

Waterland Gids

De Waterland Gids is een informatieve, toeristische gids met tal van bezienswaardigheden en activiteiten in gemeente Waterland. De content voor deze gids schreef ik in opdracht van Stichting Promotie Waterland. De gids wordt meegegeven aan toeristische bezoekers van de VVV’s.

Infrashop brochure

In opdracht van Infrashop Winkelinterieurbouw schreef ik de content voor een brochure voor de slagerijbranche. Voor deze brochure interviewde ik vier slagers en twee samenwerkingspartners. In de artikelen die daaruit zijn voortgevloeid wordt een goed beeld gegeven van de manier van samenwerken en de resultaten van de samenwerking met Infrashop.

Productpresentatie Bart Schuitemaker

In de race voor de titel Meesterbakker had Bart Schuitemaker behoefte aan een kwalitatief hoogwaardige presentatie van de door hem ontwikkelde producten. Bart leverde de inhoudelijke informatie, ik schreef voor hem twee afzonderlijke boeken vol achtergrondinformatie en recepten. Een prachtige coproductie.